Hey hey,

Allereerst dankjewel voor je interesse in deze blog! Ik hoop dat ik je met deze maandelijkse blog wat meer informatie kan bezorgen over diverse onderwerpen met betrekking tot voeding en gezondheid.

In deze eerste blog neem ik je mee in het verhaal over hoe Balanced food by Marissa is ontstaan en welke missie ik hiermee heb.

Ik ben iemand die altijd een passie voor voeding en de impact op het lichaam heeft gehad. Mijn passie is gestart toen ik in mijn nabije omgeving de impact van invloed op een familielid’s gezondheid zag. Toen ik 12-13j was, werd er in mijn familie iemand op 35j leeftijd gediagnostiseerd met reuma. De persoon in kwestie moest heel wat medicatie nemen en zat vaak thuis omwille van de opstoten die ze kreeg. Ze wilde niet de rest van haar leven zoveel last hebben en zoveel medicatie moeten nemen en ging opzoek naar andere manieren om haar lichaam te ondersteunen. Voeding speelde daarin een immense rol en daar kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de invloed van voeding op je gezondheid. Daar starte dan ook mijn interesse rond voeding en de impact hiervan.

Toen ik ging verder studeren was de keuze snel gemaakt en starte ik in de opleiding Voedings- en dieetkunde om erkend diëtiste te worden en ook een impact te kunnen hebben op mensen hun gezondheid. In mijn 3e en laatste jaar liep ik 2 stages. De eerste stage mocht ik in een ziekenhuis lopen, maar het werd mij al snel duidelijk dat dit echt niet mijn ding was en ik hier later niet wou werken. Mijn tweede stage was bij een zelfstandige diëtistenpraktijk, en na wat uitstel door Covid, mocht ik eindelijk beginnen aan de stage. Vanaf de eerste seconde dat ik daar binnen liep, wist ik dat dit was wat ik wou doen na mijn studies. Zelfstandige worden en zoveel mogelijk mensen helpen met hun gezondheid werd mijn missie. Nadat ik in juni afstudeerde was de stap dan ook heel snel gezet en werd Balanced Food by Marissa geboren in oktober 2020.

Mijn missie was en is om zoveel mogelijk mensen te helpen hun gezondheid terug in eigen handen te nemen. Te weinig mensen worden geïnformeerd over de opties die er bestaan om hun gezondheid te ondersteunen en weten niet dat voeding een gigantische impact kan hebben, dat wil ik met Balanced Food by Marissa veranderen.

Balanced Food staat voor balans in je voeding, lichaam en geest en dit voor een optimale gezondheid.

Als je tot hier hebt gelezen, dankjewel dat ik je mocht meenemen in mijn verhaal en hopelijk tot binnenkort bij de volgende blog! 😊

 

Liefs,

Marissa